Jaké existují typy podprsenek?

Sportovní, push-up nebo Bardot? Že se nevyznáte ve všech typech podprsenek, které jsou na trhu? Žádný problém. S těmi nejčastějšími vás dnes rádi seznámíme. Jaké existují typy podprsenek?

Push-up podprsenka

Tento typ podprsenky se postará o to, aby byla vaše prsa pozvednuta a lépe tvarovaná. Díky svému střihu bude váš výstřih vypadat plnější, poprsí bude vypadat pevnější – a to platí i u menších ňader. Košíčky přiblíží vaše prsa k sobě, zvednou je a váš dekolt bude vypadat lépe.

V některých podprsenkách najdete vyjímatelné vycpávky, jinde bude pěnová výztuž.

pexels-antonius-ferret-5254637

Bardot podprsenka

Bardot podprsenky jsou často nazývány také jako balkonettky. A proč? Kvůli jejich tvaru, který vám může připomínat balkon. Tento typ podprsenky zvýrazní zejména horní linii vašich prsou, ženou, která je proslavila ve světě, byla herečka Brigitte Bardot.

Tento typ podprsenky je skvělý do hlubokých výstřihů, ale také do topů bez rukávů (v případě podprsenky bez ramínek). Některé modely mají přidané vycpávky, které efekt krásných prsou ještě zvýrazní.

Half bardot podprsenka

Tento střih podprsenky je kombinací bardot a vyztužené podprsenky. Jde o klasickou vyztuženou podprsenku, rozdíl je jen v jiném řešení švů – ty jsou vždy rovné, nikoliv do tvaru „T“. Poznáte je také díky otevřenému střihu košíčků. I zde jsou košíčky lehce snížené, vytvářejí tak stejný efekt jako klasická bardotka.

max-D4dTX73SSDM-unsplash

Plunge podprsenka

Plunge podprsenka se od krajů směrem ke středu výrazně snižuje a mezi prsy ji spojuje jen úzký pásek. Taková podprsenka je vhodná zejména do hlubokých výstřihů. Košíčky u tohoto typu podprsenky formují poprsí a tvoří maximálně plný dekolt.

Vyztužená podprsenka

Vyztužená podprsenka je klasika, která je stále nejoblíbenější. Košíčky jsou pevné, tvarované a vyztužené. Jejich úkolem je plně zakrýt vaše prsa.

Polovyztužená podprsenka

Podprsenka kombinuje vyztuženou a zpevněnou spodní část košíčku s vrchní nevyztuženou. V některých podprsenkách najdete také dolní výztuž doplněnou o push-up vycpávky.

bruce-mars-jY-GlbKeTDs-unsplash

Nevyztužená podprsenka

Nevyztužená podprsenka je příjemná zejména pro ženy s většími ňadry. Taková podprsenka má kostice tvarující a držící prsa, ale zároveň má nevyztužené košíčky.

Sportovní podprsenka

Sportovní podprsenka bývá vytvořena ze speciálních materiálů a střihů, které zajistí, že bude vše na správném místě i při sportu. Materiály jsou lehké a prodyšné.

Kojící podprsenky

Samostatnou kategorií jsou také kojící podprsenky, které jsou pohodlné, ale poskytují i dostatek opory. Tyto podprsenky mají zdvojené košíčky, kdy je vrchní část možné odepnout při kojení.

Zdroj fotografií: unsplash.com