Bambusové spodní prádlo a jeho výhody

Bambus už dávno neocení jen pandy, ale také lidé – zejména v případě, že se z něj vyrobí oblečení, kam patří i oblíbené bambusové spodní prádlo. Víte, jaké výhody tento na první pohled nenápadný materiál skrývá?

pexels-bennie-lukas-bester-1229949

Jaké vlastnosti má bambusová látka?

Bambusové spodní prádlo oceníte díky příjemné struktuře bambusové látky. Na dotek vám může díky své jemnosti připomínat hedvábí či kašmír. Bambusové oblečení se hezky přizpůsobí tělu, bude jako vaše druhá kůže. Ačkoliv se jedná o přírodní materiál, jeho trvanlivost a odolnost se blíží tkaninám syntetickým.

Jednou z velkých výhod bambusové tkaniny je vstřebávání vlhkosti – vlákno nasaje váš pot a spolehlivě jej odvede pryč. Oblečení tak zůstane odolné vůči zápachu i při delším nošení (to platí třeba u pyžam, ale i spodního prádla). A právě bambusová pyžama jsou také velmi oblíbená. Je v nich příjemně, navíc vás neomezují v pohybu.

Bambusové prádlo má vynikající termoizolační schopnosti. Zatímco v létě vás bude příjemně chladit, v zimě teplo naopak udrží. Kalhotky s vysokým pasem jsou ideální pro každou ženu náchylnou na nemoci ledvin.

pexels-pixabay-248812

Co byste měli vědět o bambusu?

Bambus se v oděvnictví používá poměrně krátce – od začátku 20. století. Všechen bambus používaný k výrobě oděvů pochází výhradně z Číny, díky jeho rychlé obnovitelnosti se jedná o udržitelný materiál. Věděli jste, že právě bambus patří k nejrychleji rostoucím rostlinám na světě? Každý den vyroste o desítky centimetrů.

Na světě existuje přes několik tisíc druhů bambusu – k výrobě textilií se používá jiný typ, než který slouží jako potrava pro roztomilé pandy.

Zdroj fotografií: pexels.com