Jak vybrat správnou velikost podprsenky?

Správnou velikost podprsenky oceníte nejen z hlediska estetického, ale především praktického – protože není nic, co by mohlo být nepohodlné tolik, jako je právě nevhodně zvolená podprsenka. Pokud s výběrem vhodné velikosti tápete, poradíme vám, jak na to.

pexels-cottonbro-8731337

Stěžejními parametry, kterými se musíte při výběru vhodné podprsenky zabývat, jsou obvod podprsenky a velikost košíčků. Potom vám postačí už jen krejčovský metr, tužka a papír.

Jak zjistit obvod podprsenky?

Změřte svůj obvod těsně pod prsy (bez oblečení a podprsenky). Dbejte na to, aby byl metr z obou stran v rovině. Měřte při výdechu, metr neutahujte. Nemusíte mít strach, že by vám byla podprsenka malá, každá se časem trochu vytáhne. I proto byste ji měli zapínat na „nejvolnější“ háčky a postupně zužovat. Váhu prsou by neměla držet ramínka, ale právě obvod.

Měření opakujte také ve výšce prsou, přes bradavky. Ani zde metr neutahujte. V případě větších prsou se můžete lehce předklonit.

Jak vybrat velikost košíčků?

Správná velikost košíčků u podprsenky se zjišťuje odečtením obvodu přes prsa od obvodu pod prsy. Pokud je rozdíl mezi obvody 10–12 cm, máte košíčky velikosti A. Zde nehraje roli, zda máte obvod 60 nebo 80 cm, vždy jde o rozdíl obou obvodů. Košíčky velikosti B zase odpovídají obvodu 13 až 15 cm, na zbylé velikosti se můžete podívat v naší přehledné tabulce.

Velikost podprsenky

Zdroj fotografií: unsplash.com, pexels.com